Ca o noutate colorata va oferim ultimele tendinte in materie de penaj direct de pe podiumul de defilare de la Saptamana Modei de la Titu.
sâmbătă, 21 august 2010
Jurnal monden
joi, 19 august 2010
Vesti bune de la poiata
Colac peste pupaza, din cauza caldurii s-au mai umplut si de paduchi. Marea despaduchere s-a incercat saptamana aceasta cand cotetul le-a fost stropit cu o substanta de la farmacia veterinara si se pare ca parazitii s-au mai redus la numar. Nu mai vorbim ca stapanul lor aflat in concediu le-a trantit si ditamai gramada de cenusa ca sa aiba unde sa-si faca o baie din aia de le place lor.
Pentru ca mancau oua, stapana le-a facut cuibare cu oua de lemn. Auzise ea ca ar fi eficient in a dezvata galinaceele de obiceiuri proaste. Ti-ai gasit?! Le-au ciocanit de cateva ori, au vazut ca nu sunt bune de mancat, le-au ornat corespunzator cu ganiat si cam atat. Singurul rol benefic al oualor de lemn a fost faptul ca in sfarsit domnisoarele s-au prins ca stapana a pus cutiile alea cu paie si cu un ou de lemn in ele, pentru ca de fapt, acolo ar trebui sa faca si ele ouale. Si acum le fac. E drept ca ocazional mai oua si in spatele balotului de paie pe care stapana il foloseste ca sa le schimbe "lenjeria" din cuibar.
Pana la urma, dupa indelungi discutii datorate faptului ca stapanul vroia oua ecologice, stapana a cumparat un sac de 10 kg de concentrat special pentru individe outoare. Si productia a inceput timid dupa ce vreo doua luni fusese inexistenta. Doua-trei oua azi, patru-cinci maine. S-a ajuns astazi, cand spunem povestea, la 7 oua pe zi si stapanii privesc multumiti primul carton plin de oua de la gainile lor grase si rasfatate.
Revenim cu noutati
joi, 12 august 2010
Weekend cu grindina
Ntz! Cerul s-a gandit sa ne sature daca tot ne-a vazut asa incantati si a transformat o ploicica de vara intr-o furtuna zdravana. Cireasa de pe tort: era o furtuna asezonata cu grindina a carei dimensiune crestea vazand cu ochii. Asa ne-am trezit siderati asistand la o ploaie torentiala cu grindina de marimea unei mingi de ping-pong, asa cum nu vazusem in 30 de ani de viata.
Ne uitam cu spaima la parbrizul masinii, temandu-ne pentru integraitatea lui. Ploaia, in toata vijelioasa-i aparitie, a durat cam o jumatate de ora si noi ne rugam ca grindina sa nu ne faca praf masina in curte.
Intr-un final ne-am resemnat si ne gandeam ca ajungem la Bucuresti cu decapotabila dar ploaia a stat brusc. Ne-am urcat in masina in viteza si am tulit-o catre Bucuresti.
Conform legilor lui Murphi, tot drumul ne-a plouat. Torential!
marți, 3 august 2010
Ardei
sâmbătă, 31 iulie 2010
Popcorn autohton
luni, 26 iulie 2010
Suntem tristi
Suntem tristi deci. Mai mult, ne simtim neputinciosi pentru ca ni se pare ca nu putem face absolut nimic pentru a-i salva.
Vom incerca acum sa le dam oua fierte. Poate functioneaza desi...
Tineti-ne pumnii!
marți, 20 iulie 2010
Paraziti
Situatia fiind deloc de neglijat s-a trecut la masuri urgente de curatenie generala ( in care au fost implicate maturi, farase si un spaclu). Curateniei i-a urmat o stropire cu cloramina pentru dezinfectie la care s-a adaugat si o varuire abundenta. La sfarsit ne-am declarat multumiti si asteptam efectele benefice.
Noi am fost multumiti, locatarii nu. Mirosul de dezinfectant combinat cu var dar si curatenia excesiva a determinat pasarile sa se duca la culcare mult mai tarziu ca de obicei si fara nicio tragere de inima. S-au dus totusi.
Colac peste pupaza am descoperit ca "smecherele" ouau sub cotet ( intr-un spatiu destul de stramt dar ascuns ochilor curiosi) si mai si mancau productia. Se pare ca nu-si iau suficient calciu din hrana asa ca va trebui sa le amestecam hrana cu furaje speciale din care sa-si poata lua tot ce le trebuie si, in felul acesta, sa nu mai atenteze la productia de oua.
Pe langa intamplarile de gradul zero povestite mai sus, lucrurile sunt linistite in poiata. Cu exceptia micilor bibilici care alearga bezmetice in toate partile, toata lumea e toropita de caldura care ne asupreste in ultimul timp.
Andreea, ai legatura!
marți, 13 iulie 2010
Milica
In sfarsit le e frica de mine! Vedeti in ce viteza trecea puiul asta?
Cand a ajuns in poiata noastra, Milica a intampinat cea mai mare problema din viata lui, aceasta purtand numele Traian. Traian era un cocos cu personalitate, mult prea multa personalitate, din pacate pentru el. Primul lucru la care s-a gandit Traian cand l-a vazut pe Milica ( fara pinteni si cu trei pene scurte pe post de coada) a fost probabil: "Junele asta a venit aici sa-mi ia gagicile! O sa-l alerg". Planul a fost probabil pe termen scurt si mediu insa s-a dovedit a fi viabil, la fel de bine si pe termen lung.
Una din gagicile din haremul lui Milica
Milica si-a petrecut primele luni in poiata intr-un colt indepartat al spatiului rezervat poiatei, blestemand si rugandu-se ca toate relele sa i se intample lui Traian. Iesea primul in viteza din cotet, dimineata, fugea in coltul lui si intra ultimul seara, cand Traian dormea deja alaturi de harem.
Personalitatea lui Traian s-a dezvoltat si, fiindca a inceput sa alerge pe langa Milica pe toata lumea care se incumeta sa intre in spatiul respectiv, stapanul poiatei a decis ( in lipsa stapanei care probabil l-ar fi salvat!) sa-l faca pe Traian o ciorba.
Astfel a ajuns Milica mare patron si smecher cu harem. De cand Traian teroristul a dat coltul coada lui Milica a crescut iar cucurigeala zilnica e un tril continuu. ( cred ca Milica are cumva ceasul stricat si cucrigeste anapoda).
Ca sa lamurim si misterul numelor celor doi eroi: ei si-au dobandit numele dupa persoanele de la care i-am primit.
Bonus picture: Do not disturb!I am working!
luni, 12 iulie 2010
Din gradina
Sunt insa si plante care nu se pot plange.
Astfel, am cules primii dovlecei si i-am facut pane. Consumati impreuna cu mujdei de usturoi au facut deliciul cinei de sambata seara:
Fasolea verde are o frumusete de pastai. Am umplut deja o ladita dar nici nu se cunostea, asa de multe sunt:
Buchetelele de cimbru s-au indesit si mai ca-ti vine sa le utilizezi pe post de planta decorativa, in vaza decat pe post de condiment:
Si in sfarist vinetele care par din plastic momentan. Evident ca am facut aceasta fotografie pana sa descopar ca mai sunt si alte vinete, mult mai mari si mai lucioase. Am decis totusi sa le fac vedete pe acestea, pentru ca oricum par de jucarie:
Bonus picture: flori de piatra, multicolore, care infloresc fiecare cand are chef si sunt plantate in jardiniere improvizate
sâmbătă, 10 iulie 2010
Bun venit pe lume, bibilutelor!
Ca sa continuam povestea inceputa ieri, am adaugat la poiata inca 31 de puisori de gaina si 4 bibilici. Ei locuiesc acum impreuna intr-o cutiuta doar a lor si sunt de departe cei mai galagiosi de pana acum. Fac atata zarva incat cred ca ne vor evacua curand vecinii din cartier.
Puii din seria a doua au primit astazi un nesperat sejur in vila, pentru ca ceilalti erau plecati intru descoperirea minunilor pe care le ofera curtea. Va facem doar o mica prezentare a activitatii acestora din urma:
In cautare de comori
Daca ne prind gainile la mancarea lor, scapa cine poate!
Evadatul
Bonus picture: Daca tot pozam pentru tabloide astazi, va prezentam, tot in premiera senzationala fotografie a Lindei, realizata de fapt pentru Canin Vogue
joi, 8 iulie 2010
Generatii noi de zburatoare
Noutatea acestui ciclu de clocit o constituie cele 7 oua de bibilica. Acestea mai au de stat la clocit si saptamana aceasta iar la sfarsitul ei, daca totul a mers bine, ar trebui sa ciocneasca si sa-si faca aparitia cele sapte bibilici de productie proprie ( cu oua de la vecina, ce-i drept!)
joi, 24 iunie 2010
Verze de toata frumusetea
Banuim ca "infractorul" este dumnealui. Nu va amagiti. Sta legat doar pe timpul zilei si schelalaie si se vaita ca din gura de sarpe din acest motiv. Seara, cand ni se face mila de el si ii dam drumul, in sfarsit, alearga ca un nebun si topaie fix intre rasadurile noastre din gradina. Cineva ii va da cateva peste coada foarte curand. Norocul lui este ca il iubim destul de mult si intelegem ca e inca un copil. (Rex n-are inca un an credem noi)
marți, 22 iunie 2010
Caprifoiul
Pe langa aspectul foarte frumos ( flori in combinatie alb-galben si frunzis bogat deosebit ), in serile de vara, raspandeste un miros dulceag, imbatator. E o adevarata placere sa stai in curte atunci cand ea este inflorita.
In imagine este unul din "pui", acum devenit planta serioasa.
luni, 21 iunie 2010
Borcanele cu minuni
duminică, 20 iunie 2010
joi, 17 iunie 2010
Cai abandonati
Busuioc
marți, 8 iunie 2010
Cei mai noi locatari
duminică, 6 iunie 2010
Poiata
Numai ca socoteala de anul trecut a tinut fix pana anul acesta si de unde cu un an in urma pusesem gand rau ( de demolare ) fostului cotet al gainilor acum acesta are noi locatare.
Dupa ce gainile de pe vremea bunicii ( rachetele, cum le zicea soacra mea) au murit de moarte buna, la un moment dat ne-a venit ideea de a cumpara de la o ferma gaini ouatoare. Initial intentia ferma a fost de a le vinde. Numai ca, desi sotul meu isi pastra aceasta intentie, in cazul meu ea slabea vazand cu ochii pana m-am trezit rugandu-l frumos, frumos sa nu le mai vanda si nici sa le mai taie pentru ca "uite cat de frumoase s-au facut".
Au urmat puisorii, de la aceeasi ferma. Pui de-o zi care aproape o luna au crescut rudimentar pe prispa casei batranesti. Asa cum era normal n-au ramas de-o zi ci au crescut si au inceput sa zboare. Asa am aflat si noi ca la stadiul asta se numesc zburati :D
Am ajuns la concluzia ca prispa casei batranesti nu e chiar un loc potrivit indiferent ca aceasta e o darapanatura si in ea nu mai locuieste nimeni. Asa ca ne-am hotarat sa le facem un nou domiciliu, tot in zona poiatei care sa le permita sa scurme dar care sa impiedice contactul cu pasarile mature pentru a nu-i imbolnavi.
Am luat modelul de pe net. Iata-l:
Si l-am adaptat atat nevoilor cat si nepriceperii noastre si iata ce a iesit:
Nu e chiar opera de arta dar cei 62 de puisori candva de o zi, cumparati de la ferma in patru cutiute de carton, sunt foooooarte fericiti!
Apoi, daca am vazut noi ca puisorii astia au supravietuit ne-am gandit ca e momentul sa ne luam propria clocitoare si sa "coacem" gaini veritabile de tara. Asa ca am gasit o vecina care ne-a furnizat materia prima ( oua de tara) si acum 19 zile am pornit la drumul celei mai noi experiente: clocirea oualelor de gaina. Exact asa cum scrie in cartea incubatorului, astazi, a 19-a zi, puii nostri au inceput sa ciocneasca. Ba chiar doi, mai vanjosi au si iesit deja. Tinem pumnii sa iasa toti 54 :)
marți, 1 iunie 2010
Alti locuitori ai gradinii
Zis si facut si asa au aparut plantutele care va vor fi prezentate in cele ce urmeaza:
Rosiile din curte sunt si ele frumoase. Din pacate furtuna puternica de ieri seara a culcat o parte la pamant. Speram ca vor supravietui pana la urma si nu vom mai avea parte de intemperii pana in toamna.
Dumnealui este un ardei capia. Speram ca in toamna sa ne faca niste ardei gustosi pentru ca suntem lesinati dupa ardei copt.
Aici avem salata care trebuie rarita pentru ca nu mai are loc sa creasca. Ne ocupam de ea cat mai curand. In stanga se zareste si randul de varza si el o frumusete.
In mod evident conflictele dintre generatii au aparut atunci cand socrul meu mi-a spus suav ca a plantat fasole printre florile mele.Fasolea s-a facut frumusica foc si a inceput sa se cocoate pe arac si am crutat-o desi vroiam s-o scot de teama ca-mi va sufoca florile. Ce sa te faci cu oamenii astia mai in varsta care simt nevoia sa planteze ceva oriunde, numai sa planteze!
Tot anul trecut am achizitionat impreuna cu celelalte plante si una bucata pui de cires. Nu exista un cires in curte si ne-am gandit ca e musai sa avem unul. A crescut frumos, inalt, a facut cateva flori dar n-a facut cirese. Cam in cat timp de la plantare rodeste un cires ?
luni, 31 mai 2010
In balcon la Bucuresti
In curand sper sa pot pune fotografii si cu orhideea "business"