luni, 21 mai 2012

Poveste complicata

Un lucru este cert: nu e usor sa spargi un ou. Are coaja tare si contine calciu ( ca in reclama aia pentru pasta de dinti :)) ), asa ca nu e o treaba simpla nici macar sa-i fisurezi coaja, desi ai cioc. Cand esti inghesuit in interiorul lui, lucrurile devin si mai complicate. Si totusi se poate. Dupa ce te chinui corespunzator pret de vreo doua zile, impingi zdravan cu ghearele si se aude poc!poc! si gata. Esti afara.

Dai un chiot de invingator, pitigaiat, ce e drept, de la atata efort, dar e totusi un chiot de fericire si extaz. Incerci sa-ti limpezesti privirea, sa te uiti in jur, sa studiezi cu atentie conditiile meteo ( daca afara din ou ploua?). Descoperi doar intuneric. Iti vine sa urli de spaima: m-am nascut orb? Incerci totusi sa-ti ascuti simturile, poate reusesti sa zaresti ceva. Si da, zaresti...oua, multe oua, o mare de oua. Am iesit dintr-un ou ca sa dau doar de oua???!!! Simetrie perfecta pe lumea asta, zau!

De-acum deslusesti si sunete. Infundate, e adevarat dar parca mai auzi un alt piuit. Oare iti piuie urechile? ( Cine te-ar putea barfi pe tine, un pui abia iesit din ou?!). Nuuuu, nuuuu, nu! E un alt pui. Ahaaaa, ai si frati. Te lupti, prin marea de oua care te inconjoara sa ajungi la el. In jurul tau e vacarm: toate troznesc dar esti viteaz, nu-ti e frica si trebuie sa ajungi la fratele tau. Din cauza efortului pe care il faci ti se pare ca sunetul se multiplica si se aud piuituri din toate partile: sunt mai multi? si eu la care sa ma duc prima data...?

Te opresti. Ceva huruie si huruie tare, nu gluma. Oare o fi ragusit mama? Dar asta n-ar fi raguseala, ar fi o pneumonie curata! Apropos de mama. Tare ciudata! Nu tu urma de puf, cioc sau gheare dar in schimb face o caldura...trebuie sa fie de la sufletul ei mare.

Oooo,wow! Am orbit! Ce-i cu lumina asta? Si de cand mama are un capac? M-a clocit o cutieeeeee?!!!! O Doamne! Si ce-i cu mana asta? Ma ia pe sssuuuuuuusss! Nu vreau, nu vreau cu picioarele in spirt. E rece! Brrrrrrrrr, e rece rau!!!

Esti ametit. In jurul tau e ca la gara! Balamuc de nedescris: unul doarme, altul se plimba, altul isi cauta un loc mai bun. Eu...ametit in continuare insa o lumina puternica incepe sa ma aduca in simtiri. Hmmm...lumina asta degaja caldura. Sa ma dau mai aproape. Ce binecuvantare! Parca e alta viata, imi inghetasera ghearele de la spirtul ala. De ce m-or fi dezinfectat cu forta...ma ia cu somn, chiar daca e o galagie infernala in jur. Mai stau aici sub lumina sa ma usuc bine si apoi....apoi...zzzzzzzzz!zzzzzz!



==============================================
Sumar:
  • aseara 36 si inca mai speram
  • sunt jumatate gainuse si jumatate cocosei
  • frumosi, pufosi si galagiosi si sanatosi
  • procent de eclozare 63%
  • mai putini pui cu gatul gol, de data asta ( probabil a fost mai mult material disponibil)

10 comentarii:

  1. Frumoasa poveste, sa-ti traiasca puiutii sa creasca mari si sanatosi :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @mandala
    @greenzonelife

    Bun venit pe la noi. Ma bucur ca v-a placut povestea "hergheliei".

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum ii deosebesti din prima zi daca-s cocosei sau gainuse? Cocosii au fundul turtit? Sau cum?
    Eu ma inselam cand cresteam pui de o zi :)
    Sa va traiasca si sa nu aveti necazuri cu ei, sa fie sanatosi! Sa le dati urzici :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Draguta povestea spusa de puiul tau. Pesemne ti-a soptit-o la ureche...As vrea sa ii tin putin in palme, asa moi si pufosi cum cred ca sunt. Nu am avut niciodata gaini/pui. Doar de pescarus, porumbel, gugustiuc si alte pasari care au avut nevoie de ajutor la un moment dat. Sa iti traiasca si sa iti faca oua multe!

    RăspundețiȘtergere
  5. Offf, ce draguti sunt! Tin minte ca bunica mea le dadea apa cu albastru de metil, tu le dai asa?

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce de puiuti draguti! sa creasca mari si sanatosi. Mi-a placut povestea lor. Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place mult cum scrii, ti-ai mai castigat un cititor infocat

    RăspundețiȘtergere
  8. @Elisa: despre secretul asta promit sa fac un post special.
    @Andreea, multumim :)
    @Tatiana: doar in primele zile de viata. Si le pun destul de putin in apa, cat s-o coloreze usor. Nici mie nu mi-ar placea sa beau apa albastra :))
    @Dana, bine ai venit pe la noi
    @Cristina, te mai astept doar ca m-am lenevit si n-am mai scris de mult. Promit ca incerc sa ma mobilizez

    RăspundețiȘtergere