duminică, 6 iunie 2010

Poiata

Cand am inceput aventura asta ne gandeam la o curte pentru weekenduri, cu mult verde, cu floricele, ciripit de pasarele si alte bazaconii care trec prin mintea unui om care a trait toata viata lui la bloc si acum a prins drag sa-si bea cafeaua dimineata pe teresa.

Numai ca socoteala de anul trecut a tinut fix pana anul acesta si de unde cu un an in urma pusesem gand rau ( de demolare ) fostului cotet al gainilor acum acesta are noi locatare.

Dupa ce gainile de pe vremea bunicii ( rachetele, cum le zicea soacra mea) au murit de moarte buna, la un moment dat ne-a venit ideea de a cumpara de la o ferma gaini ouatoare. Initial intentia ferma a fost de a le vinde. Numai ca, desi sotul meu isi pastra aceasta intentie, in cazul meu ea slabea vazand cu ochii pana m-am trezit rugandu-l frumos, frumos sa nu le mai vanda si nici sa le mai taie pentru ca "uite cat de frumoase s-au facut".
Au urmat puisorii, de la aceeasi ferma. Pui de-o zi care aproape o luna au crescut rudimentar pe prispa casei batranesti. Asa cum era normal n-au ramas de-o zi ci au crescut si au inceput sa zboare. Asa am aflat si noi ca la stadiul asta se numesc zburati :D

Am ajuns la concluzia ca prispa casei batranesti nu e chiar un loc potrivit indiferent ca aceasta e o darapanatura si in ea nu mai locuieste nimeni. Asa ca ne-am hotarat sa le facem un nou domiciliu, tot in zona poiatei care sa le permita sa scurme dar care sa impiedice contactul cu pasarile mature pentru a nu-i imbolnavi.

Am luat modelul de pe net. Iata-l:
Si l-am adaptat atat nevoilor cat si nepriceperii noastre si iata ce a iesit:

Nu e chiar opera de arta dar cei 62 de puisori candva de o zi, cumparati de la ferma in patru cutiute de carton, sunt foooooarte fericiti!

Apoi, daca am vazut noi ca puisorii astia au supravietuit ne-am gandit ca e momentul sa ne luam propria clocitoare si sa "coacem" gaini veritabile de tara. Asa ca am gasit o vecina care ne-a furnizat materia prima ( oua de tara) si acum 19 zile am pornit la drumul celei mai noi experiente: clocirea oualelor de gaina. Exact asa cum scrie in cartea incubatorului, astazi, a 19-a zi, puii nostri au inceput sa ciocneasca. Ba chiar doi, mai vanjosi au si iesit deja. Tinem pumnii sa iasa toti 54 :)

10 comentarii:

  1. Minunat.Felicitari.Foarte frumoasa a iesit poaiata.O sa iau si eu modelul si,de la anul,cred ca ma apuc si eu de treaba.:))

    RăspundețiȘtergere
  2. iau si eu modelul,nu stiu cind am sa-l fac dar cred cit de curind.felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim. Daca va putem sprijini cu un sfat suntem aici :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare mult imi plac proiectele de bricolaj de acest gen :)! Ati replicat foarte bine modelul din poza, felicitari.
    Spor la treaba!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim huni. A fost o adevarata provocare mai ales ca suntem cam nepriceputi in ale bricolajului

    RăspundețiȘtergere
  6. super.cam cat a costat cotetul?materialele?

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  8. Bun venit Laurentiu. Acum ti-am observat comentariul, deci iti raspund cu intarziere: a costat cu totul cam 1000 de ron din cate imi amintesc. Si multa migala din partea Consortului care l-a facut impreuna cu doi prieteni.

    RăspundețiȘtergere
  9. felicitari! Frumoasa poiata...o sa imi fac si eu...:D... am o intrebare oare poti tine in aceiasi poiata o familie de pauni si una de fazani:D

    RăspundețiȘtergere
  10. pai si cumateriale doar de la tara cum arata modele

    RăspundețiȘtergere