sâmbătă, 9 martie 2013

Zi calda de weekend

Suntem franti! Declar in mod oficial ca ne plangem de oase rupte si intinderi de muschi. In schimb suntem multumiti fiindca am prins o zi calda si frumoasa ca de inceput de vara si am reusit sa facem foarte multe. Sau ni se pare noua ca am facut foarte multe, nu sunt sigura.

Primul lucru frumos, frumos, care mi-a sarit in ochi de cum am pus piciorul in curte au fost brandusele. Sunt albe pana la urma ( desi eu retinusem ca am cumparat unele albastre) dar sunt splendide. Si erau toate inflorite.
Nu numai ca erau ele inflorite dar aveau si musafiri. Pe doamna din imagine am surprins-o la serviciu, nu cum s-ar putea crede, la plaja. Era ocupata foc, aduna ea stie ce, cu atata preocupare incat m-a ingnorat complet si am  putut-o fotografia in voie.
Am reusit peformanta de a aduna resturile vegetale uscate din jumatate de curte, le-am pus la saci menajeri si vor lua drumul gropii de gunoi la inceputul saptamanii. A ramas in urma o gradinuta de flori curata in care poti acum vedea cu usurinta plantele revenind la viata.
Consortul a avut de lucru la vie. I-a facut tunsoarea de primavara si e foarte incantat. A tuns-o conform instructiunilor de la neamuri, la doua nodulete:
Lulu, fiul Lindei, a fost si el in prima zi de serviciu. Asta inseamna ca s-a mutat pe durata zilei langa poarta, unde poate vedea lumea care trece si identifica din timp potentialii inamici. Chiar daca nu sunt potentiali inamici, el oricum latra la toata lumea.
In solar deja sunt progrese  notabile. Consortul a plantat in toamna usturoi si spanac. Pana se vor muta acolo rasadurile de rosii, o sa obtinem si o recolta sanatoasa din cele de mai sus. Sau asa speram:
Usturoi
Spanac

Nu in ultimul rand va prezint instrumentele de "tortura". Dar sa stiti ca matura asta e mai buna ca o grebla  si e extrem de eficienta in lupta cu resturile vegetale.

11 comentarii:

  1. brandusele sunt minunate! neaparat trebuie sa fac si eu rost de un maturoi :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mult spor să aveți. Îmi place mult ce-am văzut aici. Permiteți o obiecție mică? Vrem mai multe postări, că e fain totul! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Marta, pe la noi trec niste neni care se ocupa cu confectionarea de astfel de instrumente. Ii auzi cand isi incep campania de marketing: maturi, maturi maaaaaaaa!
    @Radu, da, frumoasa dar zau ca ma doare fiecare muschi :)
    @Scutaru, incerc sa postez mai des dar nu reusesc fiindca imi lipseste timpul. O sa incerc totusi :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Superba brindusa alba!Am inceput si noi lucrul in gradina,acum ne dor toate structurile....,dar pina la urmatoarea activitate ne revenim.Sa ai numai zile senine si o primavara zimbareata!

    RăspundețiȘtergere
  5. am si eu branduse, dar galbene si tot cu musafiri :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumoase sunt brandusele...asa-i ca te simti minunat dupa ziua de munca in gradina?

    RăspundețiȘtergere
  7. Matura de bete e sfanta si la noi :)
    Of, si iar imi pare rau ca nu am si eu solar, ca tare frumos a pornit spanacul ala :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @MEG55, intoarcem cu drag urarile!
    @cristina, se pare ca sunt croite pe treaba fetele :)
    @MAG, ma simt minunat, e adevarat, daca nu luam in calcul ca doare fiecare muschiulet.
    @dincurteanoastra, nu e tarziu sa incropiti unul cu ce gasiti prin curte. Noi initial am avut unul de genul asta care si-a facut cat de cat treaba. Cel de acum nu e perfect dar merge, in schimb a generat niste costuri

    RăspundețiȘtergere
  9. Febra este la ordinea zilei pe la toti gradinarii pe care i-am vizitat. Instrumentele de tortura insa difera de la unul la altul. Pe mine m-a rapus sapa. Pana weekend-ul urmator, refacere linistita!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cu toata oboseala si oasele frante, sa va bucurati de o primavara spornica si darnica!

    RăspundețiȘtergere