marți, 7 mai 2013

Dupa atatea zile libere

Au fost multe, intr-adevar, dar au trecut cu o viteza ametitoare. Cumva timpul trece altfel, are alta dimensiune atunci cand e petrecut in mijlocul plantelor si in consecinta zilele se scurg rapid si niciodata nu apuci sa faci tot ceea ce ti-ai propus.
 
Pe principiul "cooperativa munca in zadar", dupa doar cateva zile si foarte putini stropi de ploaie, florile mele erau iar ingropate in iarba, motiv pentru care am petrecut o zi intreaga smulgand-o si  incercand sa dau o fata comerciala gradinii.



Am reusit si performanta de a da pomii cu var, e drept cu ajutor de la terti. Intr-un final aratau bine si pregatiti de Paste:
 
Teiul plantat in primavara aceasta are deja frunzulite
 
Cires serios care va rasplati stapanii cu cirese
Parul plantat de Consort


 
Prunii destinati productiei de tuica
Se pare ca anul acesta vom manca in sfarsit cirese, pentru ca pana acum domnul din imagine ne-a tras clapa si ba n-a produs nimic ba a produs doua cirese pe care le-au facut disparute autori necunoscuti:
La capitolul zarzavaturi si verdeturi, aparent cultura de marar va depasi toate asteptarile. Nu numai ca a iesit prin toate straturile si pe unde a mai gasit el de cuvinta, dar am mai plantat si noi o parcela intreaga, sa fie:
Eh, noi sa fim sanatosi ca mai impartim prin vecini asa cum facem acum cu usturoiul Consortului, pus strategic in toamna in solar. Acum ne chinuim sa scapam de el ca sa putem pune rosii in weekendul care vine.

Plimbarea pe la neamuri ne-a adus vreo 50 de rasaduri frumoase de tomate Precos, programate vineri la plantare. Ei bine, nu le vom planta vineri caci tocmai am observat ca e ditamai sarbatoarea, asa ca vor astepta sambata. Sper sa nu le dauneze. Am mai capatat rasad de petunii si rasad de ( speram noi) gogosari. ( gospodina in cauza a amestecat din greseala ardeii grasi cu gogosarii si cu ardeii capia si nu mai stia exact care cum sunt. Cum ziceam, speram sa creasca gogosari. Daca sunt ardei altfel, asta e, ne vom accepta linistiti soarta.) Tot in peregrinari am invatat o metoda noua de plantare in gradina a rosiilor si ardeilor pe care o sa v-o putem prezenta dupa weekend cand intentionam s-o aplicam.

Nu in ultimul rand: Hristos a inviat!

 
Floarea miresei
Irisi

Margarete gata sa infloreasca

 
Glicina la debutul perioadei de vegetatie

8 comentarii:

  1. bine ca aveti marar, nu te plange, ca la mine nu iese nici de frica.

    RăspundețiȘtergere
  2. @cristina, iti trimit prin posta daca vrei :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Astept sa vad metoda de plantare. Mai ai ceva de munca cu buruienile, chiar n-am vazut marar asa bogat. La noi ies cateva fire ratacite, am semanat acum din nou si asteptam rezultatul.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Aurelia, da, cu buruienile e de groaza! Sper ca dupa ce am muncit ca un rob zilele trecute sa le indepartez, vineri nu le voi gasi la fel ( desi am asa un sentiment ca le gasesc la fel de infloritoare)

    RăspundețiȘtergere
  5. Fara sa te descurajez cred ca o sa le gasesti la fel! Mararul si la mine e la fel desi nu ii fac nimic:) Sunt foarte frumoase toate si foarte harnici voi!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Brandusa, in general de ce ti-e frica nu scapi asa ca sunt oarecum resemnata

    RăspundețiȘtergere
  7. Seminte de rosii bulgaresti Prekos F1, Rila F1, Riana F1, Balkan F1 si altele, lista completa poate fi gasita mai jos:
    http://www.seminte-rosii.eu/preturi-seminte-de-rosii-bulgaresti-riana-rila-prekos-kalina-balkan

    RăspundețiȘtergere
  8. Mulțumesc pentru tot Dr. Ellen! După ce te-am contactat pentru a mă ajuta să nu mai divorțez de soțul meu, soțul meu a încetat să mai depună acte de divorț și lucrurile stau mult mai bine. După cum ai spus, tot procesul de divorț a fost anulat, femeia rea ​​care a creat probleme în căsnicia mea a părăsit soțul meu și acum suntem foarte fericiți împreună. Împărtășesc această experiență de viață cu oricine se confruntă cu provocări similare în relația lor, căsătorie sau orice altă problemă. , o puteți contacta pe Dr Ellen pe WhatsApp +2349074881619
    Ea este competentă în următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * vrăji de bani
    * vrăji de frumusețe
    * Vrăji de noroc
    * Vrăji de atracție sexuală
    * Vrăji de vindecare a SIDA
    * Vrăji de loterie
    * Blestemele elimină imediat vrăjile
    * Vrăji de protecție
    * Vrăji de loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    E-mail: ellenspellcaster@gmail.com
    Whatsapp +2349074881619

    RăspundețiȘtergere