vineri, 10 mai 2013

Experimentul 2

Pentru cei care au deschis televizoarele mai tarziu, experimentul nr 1 al anului 2013 a constat in semanatul de mazare si fasole oloaga. O sa va povestesc saptamana viitoare despre rezultate, ca sa fie si cu poze multe.

Normal ca nu-mi da pace curiozitatea asa ca am dat startul experimentului nr. 2. Tot cu fasole dar de data asta fasole cataratoare. Semintele au provenit de la un producator descoperit de curand si cu care am avut rezultate multumitoare: Novasem. Surpriza a constituit-o culoarea semintelor, cel mai pur roz cu putinta. M-am uitat asa cu neincredere la ele si la culoarea lor turbata pentru ca nu mai vazusem pana atunci fasole roz decat in desene animate. Apoi am ridicat din umeri si mi-am zis ca probabil samanta e tratata si asa a capatat culoarea dubioasa. Acum daca si plantele vor produce tot boabe sau, mai rau, tecute verzi, ramane de vazut.

Am hotarat sa experimentez cu fasolea fiindca e cataratoare si m-am tot uitat zilele trecute la gradinile verticale disponibile in sute de imagini pe net. Ma fascineaza asa tare gradinile asteaincat m-am hotarat brusc si de nicaieri ca oricum nu mai aveam unde sa plantez fasolea asa ca anul asta o voi cultiva la pet. Nu am curaj inca sa ma apuc de spanzurat sticle cu plante pe pereti dar voi pune fasolea sa se urce pe stalpii prispei de la vechea casa batraneasca, pana pe acoperis daca vrea numai sa vad eu ca face treaba, nu de alta de mai am un pliculet din acelasi soi.

In imaginea de mai sus se vad cele 5 pet-uri cu fasole, plantata acum vreo 5 zile, pe care le-am udat corespunzator si le-am lasat sa vad in ce masura se hotarasc sa produca fasole roz.

Aveam planuri extinse si in privinta capsunilor cu care as fi vrut sa incerc macar cativa stoloni la sticla dar fiindca deja au inflorit, ramane pe primavara urmatoare, anul asta i-am ratat.

Bonus picture: primul trandafir care promite in primavara asta.

9 comentarii:

  1. O sa reusesti! Este tratata fasolea cu boabe roz:)
    Eu am avut fasole urcatoare ca paravan in balcon la Bucuresti etajul 7:)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Brandusa: asta nu-mi daduse prin cap. Balconul meu de la etajul 8 se va pricopsi cu niste boabe de fasole roz :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Anii trecuti am avut fasole oloaga/pitica cu boabe portocalii si m-a ferit D-zeu sa rasara basisti in gradina mea :)))))
    Cat despre cultivarea fasolei in peturi am un "amendament" (haha! ), eu as fi lasat o gaura mai mica la suprafata prin care sa iasa plantele si astfel era si mai mult pamant si nici nu se evapora apa asa de tare. Stii cum zic? as fi decupat un disc din pet sau, si mai bine, as fi pus petul in picioare sa aiba mai mult pamant, in profunzime, radacinile. Dar asta, la anul viitor :)
    De mazare pitica nu am auzit. Abia astept sa-i pui poze cand va fi inflorita.
    Toate bune si spor la tara!

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesant experimentul
    Sunt curioasa de rezultate :)
    Cea cu capsunile da rezultate, sa stii
    Deja s-au inrosit capsunile in PET, mai repede decat in gradina :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Elisa, provocare acceptata! Mai am un plic asa ca saptamana viitoare testam si varianta cu sticla in picioare :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @Angelikue, referitor la capsuni vroiam sa te intreb daca puse in PET devin de sezon si trebuie replantate in fiecare an sau se comporta ca si in gradina?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu le-am pus in primavara la PET, cu gandul sa le pun intr-un alt loc la toamna, cand o sa-l eliberez
      Sper sa reziste la PET pana atunci

      Ștergere
  7. Pastreaza fasole ca sa pui la anul.Sunt convinsa ca nu va mai fi roz.Anul asta am pus fasole mung...a iesit,dar sunt curioasa pe mai departe.Nu stiu daca asta se catara sau nu.Vedem.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mulțumesc pentru tot Dr. Ellen! După ce te-am contactat pentru a mă ajuta să nu mai divorțez de soțul meu, soțul meu a încetat să mai depună acte de divorț și lucrurile stau mult mai bine. După cum ai spus, tot procesul de divorț a fost anulat, femeia rea ​​care a creat probleme în căsnicia mea a părăsit soțul meu și acum suntem foarte fericiți împreună. Împărtășesc această experiență de viață cu oricine se confruntă cu provocări similare în relația lor, căsătorie sau orice altă problemă. , o puteți contacta pe Dr Ellen pe WhatsApp +2349074881619
    Ea este competentă în următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * vrăji de bani
    * vrăji de frumusețe
    * Vrăji de noroc
    * Vrăji de atracție sexuală
    * Vrăji de vindecare a SIDA
    * Vrăji de loterie
    * Blestemele elimină imediat vrăjile
    * Vrăji de protecție
    * Vrăji de loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    E-mail: ellenspellcaster@gmail.com
    Whatsapp +2349074881619

    RăspundețiȘtergere