marți, 20 iulie 2010

Paraziti

Ne putem autoproclama in carantina si putem spune "suntem oficial paduchiosi!". Ultima tentativa de curatenie in cotetul domnisoarelor gaini a dus la o descperire dezagreabila. S-au umplut de paduchi. Mici, urati si deloc apreciati...

Situatia fiind deloc de neglijat s-a trecut la masuri urgente de curatenie generala ( in care au fost implicate maturi, farase si un spaclu). Curateniei i-a urmat o stropire cu cloramina pentru dezinfectie la care s-a adaugat si o varuire abundenta. La sfarsit ne-am declarat multumiti si asteptam efectele benefice.

Noi am fost multumiti, locatarii nu. Mirosul de dezinfectant combinat cu var dar si curatenia excesiva a determinat pasarile sa se duca la culcare mult mai tarziu ca de obicei si fara nicio tragere de inima. S-au dus totusi.

Colac peste pupaza am descoperit ca "smecherele" ouau sub cotet ( intr-un spatiu destul de stramt dar ascuns ochilor curiosi) si mai si mancau productia. Se pare ca nu-si iau suficient calciu din hrana asa ca va trebui sa le amestecam hrana cu furaje speciale din care sa-si poata lua tot ce le trebuie si, in felul acesta, sa nu mai atenteze la productia de oua.

Pe langa intamplarile de gradul zero povestite mai sus, lucrurile sunt linistite in poiata. Cu exceptia micilor bibilici care alearga bezmetice in toate partile, toata lumea e toropita de caldura care ne asupreste in ultimul timp.

Andreea, ai legatura!

5 comentarii:

  1. Probleme. Eu zic sa le pui si cate o mana de nisip prin ograda lor pentru calciu...daca nu zic vreo prostie, dar stiu ca asa se face.
    O sa fie greu sa le dezobisnuiesti cu mancatul de oua.

    RăspundețiȘtergere
  2. le-am pus si oua de lemn si vad ca tot degeaba

    RăspundețiȘtergere
  3. Ar fi bine să stropiţi cu soluţie specială contra păduchilor. Ştiu, că am păţit şi noi. Văruitul şi curăţenia sunt profilactice. Cei mai periculoşi dăunători sunt căpuşele. Dacă cineva prin apropiere are oi sau capre, fiţi atenţi.
    Cu mâncatul de ouă e chiar problematic! Odată am tăiat tot efectivul, am scăpat pentru câţiva ani, apoi obiceiul a reapărut. Trebuie să le amestecaţi calciu furajer în mâncare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa vedem in weekendul asta cum mai stam si daca n-au disparut trecem la masuri "serioase"

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu am paduchi la gaini .. si ai si ceva limbrici pentru ca sunt foarte slabe

    RăspundețiȘtergere