joi, 18 aprilie 2013

Rasaduri in 2013

E timpul sa va prezentam rasadurile noastre. Avem rosii ( Alvaro F1 - hibrid, Inima de bou si Ghittia - soiuri). Avem ardei gras si ardei capia ( Alexandru). Mai avem vinete - Alexandra (! - cred ca au ramas in pana de idei si creatorii astia de soiuri).
Nu avem castraveti pentru ca au murit la ultima rafala de iarna, bietii de ei.
Avem pentru prima oara si ceva rasaduri de flori. De mare succes se dovedesc Craitele si Garofitele, de mai putin succes se dovedesc Petuniile.
Tomate Alvaro si Inima de bou ( insamantate si repicate la momente diferite. De aici si dimensiunile diferite)

Tomate Inima de Bou

 Tomate Ghittia
In stanga un ardei gras Karpatian

Si restul de ardei grasi

Ardei capia Alexandru

Vinete Alexandra

Craite gata de repicare

Multe Craite gata de repicare

Petunii
 
In weekend mi-am planificat sa plantam in solar rosiile Alvaro pentru ca sunt cele mai mari. Poate si o parte din rasadurile mai puternice de Inima de bou. Astazi as vrea sa repic macar ardeii capia si sa mai aman putin vinetele desi cresc si ele vazand cu ochii si nu stiu cata" rabdare" vor mai avea sa stea la gramada.
Tomatele Ghittia sunt si ele gata sa fie separate. Numai eu nu gasesc, bietele de ele, timp pentru toate.
 
Floricelele trebuie si ele mutate individual si sper ca macar cele cateva petunii pe care le am sa fie frumoase si colorate.

6 comentarii:

  1. Oameni harnici și frumoși. Și răsadurile tot frumoase. :) Mult spor la plantat și recolte bogate!

    RăspundețiȘtergere
  2. daca mai ai seminte de craite, pune-le direct in pamant afara. ale mele au rasarit deja (am umplut gradina cu craite, galbenele si carciumarese)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumoase, rosiile le poti pune fara probleme, ardeii si vinete ar mai putea astepta pana la repicare. Spor la plantat si recolte bogate.

    RăspundețiȘtergere
  4. la mine n-a iesit nici macar o samanta de petunie!
    ale tale sunt superbe.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Scutaru, multumim, sa aveti si voi spor!
    @simf, mai am seminte de Craite. Au fost o multime in plic. Voi incerca sa le sadesc direct in gradina sa vedem ce se intampla. Carciumarese si galebenele n-am pus dar mi-ai dat idei :P
    @Aurelia, ardeii si vinetele sunt programati la repicare abia in cursul saptamanii viitoare. Pana atunci n-am loc de ei in balcon. Rosiile le punem ( pe cele mari) deja in solar weekendul asta.
    @Cristina, ai vazut ca si la mine sunt doar cateva. Am sa schimb producatorul de seminte caci eu de acolo cred ca e problema.

    RăspundețiȘtergere