luni, 12 iulie 2010

Din gradina

Cred ca v-am povestit ca ploile din ultimul timp au manat aproape toata gradina. Toate rosiile noastre, mandria socrului meu, s-au dus pe apa sambetei si nu mai pot fi recuperate. Nici ceapa nu s-a facut cine stie ce iar bietii castraveti au frunzele ingalbenite si patate.

Sunt insa si plante care nu se pot plange.

Astfel, am cules primii dovlecei si i-am facut pane. Consumati impreuna cu mujdei de usturoi au facut deliciul cinei de sambata seara:

Fasolea verde are o frumusete de pastai. Am umplut deja o ladita dar nici nu se cunostea, asa de multe sunt:

Buchetelele de cimbru s-au indesit si mai ca-ti vine sa le utilizezi pe post de planta decorativa, in vaza decat pe post de condiment:


Si in sfarist vinetele care par din plastic momentan. Evident ca am facut aceasta fotografie pana sa descopar ca mai sunt si alte vinete, mult mai mari si mai lucioase. Am decis totusi sa le fac vedete pe acestea, pentru ca oricum par de jucarie:




Bonus picture: flori de piatra, multicolore, care infloresc fiecare cand are chef si sunt plantate in jardiniere improvizate

3 comentarii:

  1. Mă bucur pentru voi! E cea mai mare satisfacţie să culegi rodul muncii mâinilor tale.
    Cu mana e o problemă. Trebuie stropit tot timpul. Noi ajunsesem să stropim aproape săptămânal. Poate n-o să mă credeţi, ni s-au mănat trandafirii!
    Cu vinetele aţi dat lovitura! Sunt rezistente, doar de gândacul de colorado să le feriţi!
    Felicitări! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, si trandafirii se maneaza. Eu ii stropesc cu Dithane, saptamanal, altfel la ora asta nu mai aveau frunze deloc. Frumoase roade. fasolea e una din preferate, dar n-am mai avut si pentru ea loc. Cand mananci fasole sa te gandesti un pic si la mine...

    RăspundețiȘtergere
  3. @Alexandra - promitem solemn sa ne gandim si la voi. Dar mai bine iti trimitem un colet si tie.Pun pariu ca ar fi prima data cand Posta Romana ar transporta colete cu fasole verde!

    RăspundețiȘtergere