luni, 28 martie 2011

Ce li s-a intamplat?

Va amintiti ca va spuneam datile trecute ca am achizitionat o minisera din Praktiker? Ei bine, consortul a pus seminte de rosii in ea. Si au crescut ele ca fetii frumosi, intr-o saptamana cat alte plante in sapte. Noi miercuri am plecat la tara si de miercuri pana duminica au stat neudate. Ieri seara cand am revenit, se pleostisera dar s-au facut mult, mult mai rau dupa ce le-am udat iar noi, ca niste novici in ale insamantatului, nu pricepem ce li s-a intamplat :( Poate ne ajutati cu un sfat...Ce le putem face? Le mai putem salva?

Am incercat sa le raresc, m-am gandit ca poate sunt prea dese. M-am gandit ca poate n-au avut prea multa lumina  au stat jos pe podea), s-au inaltat dupa ea si uite asa au ajuns sa fie prea inalte. Nu cred ca sunt gata de repicat pentru ca n-au decat un rand de frunzulite si stau acum toate triste si culcate la pamant. Mi-e mila de ele...

Oare unde am gresit?

6 comentarii:

  1. Prea multa apa, prea multa caldura si mult prea putina lumina.
    Au tras, saracele, ca nebunele s-ajunga la lumina.
    Nu-mi vine a crede ca mai puteti face ceva cu ele.
    Mai bine mai luati-o odata de la capat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc balaura. Acum chiar ca m-ai pus pe ganduri. Mi-au rasarit si ardeii. Dar abia au mijit din pamant. Ce sa fac? Dau folia deja la o parte sau le mai las acoperite?

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna seara ! Asa e, cum a scris Laura ! La ardei nu-s chiar asa de specialista ,dar sigur dai jos folia ,ii pui la lumina si rasucesti zilnic "glastrele " ,sa nu se strimbe dupa lumina .Au gauri de scurgere ? Uzi cu masura,controlind cu degetul daca pamintul e umed si micsorezi putin caldura. Rosiile ...punct si de la capat ! Si multa rabdare !

    RăspundețiȘtergere
  4. Dani, multumesc mult de sfaturi dar si de vizita. Abia acum am descoperit blogul tau si sunt foarte multumita ca am ce sa citesc :) N-am facut gauri de scurgere la castronele dar cum ajung acasa fac si asta. Oricum, tot in urma sfaturilor voastre am intors si castronelele ca o luasera si ardeii spre fereastra :))Cu rosiile am luat-o de la capat cu un pliculet nou, si de data asta le-am plantat tot in castronele. Trebuie sa golesc minisera sa pun vinete. Imi pare tare rau de experienta avuta dar asta e

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur, ca am fost de folos ! Din greseli se invata si cu rosiile ,sa stii, ca se pot pune chiar si direct in gradina ,dar o sa rodeasca mai tirziu .

    RăspundețiȘtergere
  6. wow... asa rasaduri de rosii nu am mai vazut pe nicaieri... saracele :( Au tot cautat lumina... iar din cate stiu eu, e bine sa aiba si multa lumina, apa moderat plus ca dupa ce ies din pamant se renunta la efectul de sera, se lasa sa se circule aerul destul de mult ;)

    RăspundețiȘtergere