sâmbătă, 16 aprilie 2011

Gogosari repicati

Bineinteles ca n-ati mai vazut asa rasaduri de gogosari cum veti vedea in imaginile urmatoare. Pentru ca am zarit frunzulite noi, am inceput operatiunea repicarea. Ca sa nu uit, trebuie sa multumimesc celor care au explicat pe blogurile lor in ce consta actiunea asta numita repicare, pentru ca inainte de a gasi detaliile acolo, orasenii din noi isi imaginau ca rasadurile stau, fireste, in rasadnita, pana se fac asa mari cum le aduc gradinarii la piata la vanzare :)). Acum ca v-ati oprit din ras, sa va prezentam marile realizari gogoseresti:


In prima imagine este rezultatul unei munci migaloase dar, cum aveam sa constat, extraordinar de relaxante. Oare cum de am aflat asta abia acum? E o placere sa bibilesti plantutele astea. Socrul meu ne tot spunea ca pentru el gradina e cea mai mare placere si imi amintesc ca il ascultam oarecum mirata pentru ca, in afara florilor, marturisesc ca nu ma prea pasiona chestia asta cu ardei, gogosari si alte legume. ( Ne e tare dor de tine, ticule! ). Ca sa ma asigur ca operatiunea repicarea nu va fi un fiasco total, am mai lasat in rasadnita-castronel, cateva rasaduri pe care le voi repica peste vreo saptamana.


In alta ordine de idei, nu ne-am oprit aici. Mai avem si alte rasaduri minunate pe care le veti viziona in urmatoarele imagini:

 Rosii, rasaduri noi din a doua si a treia incercare. Sa speram ca de data asta avem un minim succes

 Ardei capia
 Ardei gras verde
 Vinete

Si acum piesa de rezistenta. Va aduceti aminte cat de abatuti am fost la prima rasadnita ratata cu rosii. Atunci, de ciuda ca am dat gres am zis totusi sa incercam marea cu degetul si am transplantat cateva din acele rasaduri in paharute, desi n-aveau patru frunzulite si nu erau gata de repicare. Erau doar disperate sa ajunga la lumina, deci erau foarte lungi. A trecut ceva timp de atunci si au supravietuit, ba chiar au crescut. Iata rezultatele:
Si acum intrebarea, pentru ca e normal sa avem intrebari la cat suntem de priceputi: Al repicat gogosarii prea devreme? Are ceva daca i-am repicat in pamant de flori, avand in vedere ca au fost saditi tot in pamant de flori si n-au parut sa se supere prea tare?



8 comentarii:

  1. Bravo! Se vede ca ai vointa de indreptare a lucrurilor.Nu ai repicat devreme, e chiar foarte bine. Ai cumparat pamant de flori si tu stai la tara? Hmm! Aici mai avem un pic de lucru. (ha,ha,ha)
    Pentru rosii, am eu o reteta de pamant special.Dar cand le vei pune in gradina.In rest este super OK :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti place sa bibilesti?? Adica sa repici? Nu dai o fuga si pe la mine?:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Super rasadurile tale.....ardeii sunt si la mine mici....iar gogosarii abia am cateva fire...greu a mers anul asta...poate samanta nu a fost buna????Desi ma indoiesc...
    Cand le vei pune in gradina,le poti taia cu atentie fundul paharelor cu un forficel de unghii si le poti ingropa cu tot cu pahar...eu asa fac de anul trecut la sfaturile unui gradinar de la Matca, si scapam si atacul de coropisnitelor,....atentie...buza paharului sa fie cu un cm afara din pamant...
    Bravo....

    RăspundețiȘtergere
  4. @Vasi, povestea e ca nu prea stam la tara. E o destinatie mai mult de weekend asa ca rasadurile din poze locuiesc momentan la Bucuresti. Cum aici nu poti gasi decat pamant de flori, au trebuit repicate in pamant de flori.

    @Alexandra, culmea e ca am gasit activitatea asta relaxanta desi cere foarte multa rabdare si eu n-am, de obicei dar cum cu rabdarea treci muntii...:). Sigur ca vin sa bibilesc si plantutele voastre daca ai nevoie de un gradinar incepator :P

    @Codrina, multumim in primul rand pentru vizita si in al doilea rand pentru pont. Mie samanta mi s-a parut foarte bune. Au germinat imediat si chiar daca sunt plapande au crescut repejor. Dar cum eu sunt la prima experienta de genul asta, nu ma pricep foarte bine

    RăspundețiȘtergere
  5. Va salut
    Si eu sunt la prima experienta de genul, mi-am umplut camera cu ardei, vinete si rosii.Momentan am vreo 120 de pahare, ceva asemanator cu ale tale.Rosiile si vinetele au ajuns la tara, ardeii inca domina camera.Aici cateva poze:
    http://nimicurinothings.wordpress.com/2011/04/18/ardei/

    Va doresc multa bafta la plantute sper sa apucam sa mancam ceva din hobbyul asta relaxant , nou pentru noi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bun venit, Schema, in locuinta noastra virtuala. Eu n-am numarat inca paharutele pentru ca n-am repicat toate rasadurile. Astazi este randul ardeilor grasi fiindca au si ei deja ( unii dintre ei) patru frunzulite. Am vazut ca si rosiile au inceput pe alocuri sa faca frunzulitele reale deci va fi si randul lor foarte curand

    RăspundețiȘtergere
  7. Appreciate the recommendation. Will try it out.

    my page: milosovici

    RăspundețiȘtergere
  8. I quite like reading through an article that will make people think.
    Also, many thanks for allowing me to comment!

    Look into my webpage - way to buy real cheap twitter followers free

    RăspundețiȘtergere