marți, 9 aprilie 2013

Incercari pentru anul curent

Ca orice gradinar wannabe care se respecta, weekendul trecut am inceput experimentele.
Pentru prima data am semanat mazare si fasole oloaga. Am urmat indicatiile scrise pe plicurile de la Agrosel, atragandu-mi astfel critici rostite sau nerostite din partea vecinilor care ne-au vizitat ( v-am mai explicat ca pe noi ne viziteaza invariabil cate cineva din vecini in fiecare weekend. Probabil pentru ei e un fel de distractie de sfarsit de saptamana sa vada cum novicii isi prind urechile in cultura legumelor. Daca nu vrei sa faci ca ei, e nenorocire. Incep sa bombane, sa vocifereze, dau ochii peste cap si-ti spun ca nu va iesi nimic. Tu te incapatanezi sa faci ca tine si cum scrie pe plic. Ei comenteaza. Si asa o tii toata ziua. E posibil sa fie doar noroc chior dar de obicei ceea ce scrie pe plic e si corect, desi sa te fereasca sfantul sa le trantesti vreun "vezi ca a fost mai bine cum am facut eu?" ca  debuteaza cu repeziciune un sir nesfarsit de critici la adresa modului in care ai ales sa faci semanatul, asezonate pe alocuri cu o multitudine de noi instructiuni pe care atat interlocutorul cat si tu stiti foarte bine ca nu le va urma nimeni, niciodata)
 
Reluand, am plantat mazare si fasole oloaga. Ambele din plicuri de la Agrosel pentru ca din acestea am gasit in primul magazin in care am intrat ( adica intr-un Mega Image - in cazul in care n-ati stiut chiar si ei vand seminte :)).

 
Modalitatea de plantare a urmat instructiunile de pe plic. Cuiburi pe doua randuri, la distante rezonabile. De mentionat ca am fost dezamagita de calitatea semintelor de fasole. Multe erau sparte deci banuiesc ca nu sunt sanse mari sa rasara ceva din ele. Eu le-am aruncat acolo totusi, fiindca speranta da coltul ultima, intotdeauna.
 


Consortul s-a indeletnicit cu sapatul gradinii. A rezultat o gradina sapata dar s-a lasat si cu dureri de sale de toata frumusetea. Important este ca s-a realizat planul :) Mai jos dovada ca lucrurile avansau in cursul zilei de sambata.
 
In materie de flori, m-am bucurat ca un copchil care vede bomboane prima data pentru ca au inceput dragutele sa faca ce stiu ele mai bine:







Chiar si lalelele se pregatesc de inflorit. Cele mai multe aveau boboci. In imaginea de mai sus este una dintre cele plantate toamna trecuta si sper eu sa fie galbena ( spun sper fiindca plantez diverse de care mai uit :) si imi amintesc ca le-am plantat abia atunci cand rasar. Am mai plantat de curand si lalele albe si rosii.

9 comentarii:

  1. experientia docet, asa ca musai sa experimentam de toate. eu m-am lecuit de mazare, fasole oloaga mai pun anul acesta, daca nu iese - pas. tot agroselul e baza si la mine (si semintele sparte au aparut, eu le-am pus pe toate intr-un cuib, am zis sa le dau o sansa si ele s-au conformat).
    ce fain e cand mai apare ceva de care ai uitat c-ai pus! ca supriza la un ou kinder!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Florile sunt superbe. Marazea eu am plantat-o dupa ureche, adica 3-4 boabe la cuib si cam la aceeasi distanta. Eu cred ca o sa rasara!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Simf, asa ma gandesc si eu, ca ne invata experienta. Ar fi bine daca ar iesi si din semintele sparte ceva. Chiar sunt curioasa.

    @Aurelia sunt intr-adevar atat de frumoase. Mi-e un drag de ele de nu mai pot si ma zgaiesc la ele cu orela ca sa vad fiecare frunzulita crescuta peste saptamana. Atat doar ca din cand in cand se mai gaseste cate un "amator" ( a se citi vecin/vecina) sa rupa din ele ca n-a avut flori sa conduca pe ultimul drum vreun raposat! Pana sa apuc sa zic ceva, ea/el deja si-a cules de un omagiu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum pot sa-ti spun ca a rasarit mazarea pe care am plantat-o pe 9 martie. Si mie imi plac florile in gradina, la locul lor, nu in vaze. Hai sa zicem ca este o exceptie sa le duci drept omagiu, dar ar putea sa le rupa din gradinile lor.

      Ștergere
    2. Ah, abia astept sa vad daca a iesit si a mea. Are doar doua saptamani insa, deci nu stiu daca e devreme pentru rasarit.
      Cat despre vecini...of, pai n-au in gradinile lor pentru ca nu se obosesc sa le planteze!

      Ștergere
  4. Si eu am renuntat anul acesta la mazare :)
    Anul trecut, a plouat atat de tare in mai, ca mi-a inundat saraca mazare (nu a mai vrut sa-si revina).
    Probabil ca anul acesta nu o sa fie aceeasi situatie, pe principiul legilor lui Murphy :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa se faca mare si mazarea si fasolea:) sa ne anunti si pe noi daca a iesit sau nu:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte faine. Bravo. Dar nu e cam devreme pentru fasole?

    RăspundețiȘtergere
  7. Mulțumesc pentru tot Dr. Ellen! După ce te-am contactat pentru a mă ajuta să nu mai divorțez de soțul meu, soțul meu a încetat să mai depună acte de divorț și lucrurile stau mult mai bine. După cum ai spus, tot procesul de divorț a fost anulat, femeia rea ​​care a creat probleme în căsnicia mea a părăsit soțul meu și acum suntem foarte fericiți împreună. Împărtășesc această experiență de viață cu oricine se confruntă cu provocări similare în relația lor, căsătorie sau orice altă problemă. , o puteți contacta pe Dr Ellen pe WhatsApp +2349074881619
    Ea este competentă în următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * vrăji de bani
    * vrăji de frumusețe
    * Vrăji de noroc
    * Vrăji de atracție sexuală
    * Vrăji de vindecare a SIDA
    * Vrăji de loterie
    * Blestemele elimină imediat vrăjile
    * Vrăji de protecție
    * Vrăji de loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    E-mail: ellenspellcaster@gmail.com
    Whatsapp +2349074881619

    RăspundețiȘtergere