marți, 8 iunie 2010

Cei mai noi locatari







De ieri pana astazi ni s-a marit gospodaria cu inca 20 de capete. Daca duminica seara era doar unul in plus, in dimineata aceasta numarul 20 a iesit cu mare scandal din ou. In momentul de fata 14 dintre puisorii de gaina si-au schimbat domiciliul si au trecut in cutiuta de carton care le va servi drept casuta pana cand vor fi suficient de mari si vanjosi ca sa iasa la soare, in iarba grasa.

Restul de sase care au iesit pe timpul noptii si in dimineata aceasta, pentru ca erau inca uzi, au ramas in incubator, pentru a se "coafa", cum le zic eu. In cursul zilei de astazi ii vor urma pe fratiorii lor la cutiuta.

Ar trebui sa-i vedeti cat sunt de mici. Mi-am amintit de descrierea pe care o facea Al. Bratescu Voinesti puilor de prepelita: " parca erau niste gogosi de matase".

Pe cat sunt de mici pe atat sunt de galagiosi si le-am servit prima masa ieri seara. N-au mancat toti, doar cei care deja erau mai in varsta, aveau o zi. Dimineata le-am pregatit al doilea capacel de malai umezit si din ce in ce mai multi au prins curaj si au inceput sa ciugule.

Altii au ciocnit intre timp si ii asteptam cu surle si trambite sa-si faca sosirea pe lume. Avem cativa cu gatul golas, altii negri tuci si cativa galbiori care si-au asortat dungute maro.

Deocamdata, in cutiuta lor, fac plaja la becul ce tine loc de caldura materna si se uita curiosi de cate ori vorbesti cu ei.

Le-am facut si trei poze , cu chiu cu vai, cu telefonul pe sub bec, pentru ca am vrut neaparat sa vi-i pot arata pe cei mai noi membrii ai microfermei noastre. Am zis microferma? Tiiii...parca trebuia sa fie doar o casuta cu multa iarba si flori :P
Update 1: S-au facut 30 iar alte oua au fost ciocnite. 24 to go ! Acum n-avem pretentia sa iasa 100% dar sa speram ca ajungem macar la 75%
Update 2: Am ajuns la 39 si probabil ne vom opri aici. Am lasat ouale in incubator pentru inca o zi, doar asa ca sa nu omoram aiurea vreun pui care totusi iesea. Prima noastra experienta de incubare a avut o rata de succes de 72,2%, ceea ce se incadreaza in performantele anticipate pentru acest tip de incubator. Cred ca avem cei mai frumos pui din lume ( si cioara zice ca ai ei sunt cei mai frumosi :P ). Cand se vor pune pe picioare putinel voi face mai multe poze sa vedeti si motatii si gatlejatii si incaltatii.:)

4 comentarii: