duminică, 8 aprilie 2012

Proiectul "Gradina de flori" - episodul 2

Va mai amintiti probabil ca in toamna am demarat cel mai ambitios proiect al meu - o gradina frumoasa de flori in fata casei batranesti. V-am povestit despre asta in primul episod al epopeii deci daca nu va mai amintiti, va invit sa trageti cu ochiul ca sa vedeti cum incepe povestea...

 ...care continua astazi cu un nou episod.

Am ajuns la casuta noastra abia ieri dar important e ca am ajuns. Tare mi-e drag ca e totul verde si prinde viata. E incredibil cum natura renaste in fiecare primavara si pe mine una reuseste sa ma surprinda cu minunile ei in fiecare an. Nu-s eu asa experta in floricultura ( sau cum s-o chema activitatea asta) dar am ramas cu gura cascata in fata a ce am realizat cu manutele astea doua ( vorba lui Florin Calinescu pe la inceputurile PROTV). Dupa ce mi-am revenit din uimire, recunosc cu mana pe inima ca m-am umflat in pene precum Milica in zilele lui bune.

Sa va arat despre ce bat eu campii aici



Astept cu nerabdare sa infloreasca ambele soiuri de lalele, plus cele mai vechi  ( ale bunicii) pe care le-am transplantat la fel de artistic. Cu aceasta ocazie am constatat si ca mai multe flori m-au fentat si si-au ascuns de mine bulbii in toamna. Au rasarit acum exact acolo unde au vrut ele ceea ce, evident este in totala contradictie cu planul meu de gradina organizata. Va trebui probabil sa ma apuc de pus diverse semne iar in toamna sa le vanez si sa le pun, domnule, in randul lumii. Ce, fiecare e de capul lui in gradina aia?
Am mai constat ca a rasarit si margaritarul. Tot haotic pentru ca eu am uitat cu desavarsire de el. Si daca n-as fi uitat tot n-as fi stiut exact cum sa-l mut. Acum m-am prins ca e tot din categoria bulboaselor si va primi ca toate celelalte "rasculate " un semn pentru ca in toamna sa il mut regulamentar, unde trebuie. Nu stiu exact unde este acest "unde trebuie " dar am o gramada de timp sa ma decid.

Pe langa toate cele de mai sus tin sa va spun ca iar am dat iama intr-un magazin de bricolaj. Tineti minte ca ziceam ca daca intru intr-unul de-asta nu ma mai poate opri nimeni. M-am oprit eu de data asta dar numai dupa ce am insfacat un pliculet cu vreo suta de bulbi. In apararea mea, erau niste bulbi mici ( dar veseli).

Asa ca am adaugat minunatei mele gradini urmatoarele sortimente, cu speranta maaaare ca vor si rasari
20 de Anemone coronaria de Caen
20 de Oxalis Deppei Iron Cross
20 de Sparxis mix
20 de Allium Moly
20 de Triteleia Brodiaea Queen Fabiola

N-a existat niciun criteriu dupa care le-am ales, cu exceptia unei poze reusite care insotea bulbii. Culori multe si variate, adica ce imi doresc eu de la gradinuta mea ( am inceput s-o alint, e grav!). Cea mai tare faza e ca am constatat ca Allium Moly e de fapt un soi de ceapa de provenienta franceza, careia i se mai spune ( atentie!) "usturoiul de aur " si care, ta-dam!, e comestibila. Va servesc?


Am mai plantat si gladiolele alea pitice, despre care v-am vorbit cu alta ocazie ( vedeti bulbii in prima poza daca n-ati citit postarea.

Acus, fiindca a fost o postare luuuunga cat o zi de post va avertizez ca ma mananca degetele crunt si voi reveni in scurt timp cu o postare ( la fel de detaliata) despre solarul ( THE SOLARUL) consortului.

V-am țucat.

4 comentarii:

  1. ...din coltul meu de tara ti-am urmarit, relativ sporadic, povestioarele, cu scopul secret de a ma inspira si eu pentru punerea in practica a 'maretelor proiecte' de pseudo-micro-fermier (cel mai tare mi-a placut "Cum e cu tuica..."). Acum mi-am propus sa stau mai mult "cu ochii pe voi", ca veni vremea lucrarilor de 'anvergura'. Abia astept vad The Solarul!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun venit pe la noi @observator. Am constatat cu surprindere ca foarte multi dintre cititorii nostri sunt de sex masculin. Trebuie sa fie meritul proiectelor consortului caci altfel nu-mi explic ( ce mandru va fi cand va citi asta!:))
    Prea multe secrete nu cred ca gasesti la noi pentru ca suntem novici dar...mai schimbam o vorba, o atentie, o maslina :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce zambile si narcise frumoase! Felicitari, ai o gradina super frumoasa. Stiai ca poti participa cu postul asta la concursul de pe Merita Citit? Iti poti alege tu premiul oferit de Smuff, iar eu cred ca sunt super interesante cele dintre care poti alege.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Alma bine ai venit pe la noi. Si eu sunt tare incantata de frumusatele astea de flori si pandesc cu nerabdare crescanda lalelele. Cand vor inflori si ele ( caci de la bulbii noi nu am inca pretentii) ei bine, ma voi declara multumita. Nu stiam de concursul de pe Merita Citit. Multumesc de pont.

    RăspundețiȘtergere